Smart Mobility en Duurzaamheid voor de ANWB
Door middel van Smart Mobility en duurzaamheid jongeren lid laten worden bij de ANWB
De ANWB gaf de opdracht om
te bedenken hoe de ANWB op het gebied van (slimme) mobiliteit meer kan betekenen voor consumenten tussen de 18 en 25 jaar oud.
Opdrachtgever: ANWB
Tijdsbestek: 3 maanden (februari 2021 - heden)
Teamvorm
Rol in team: Planner, ontwerpproces overzichtelijk houden, toeleverancier technieken en methoden
"Hoe kan de ANWB de behoedzame soloreiziger uit de leeftijdscategorie 18 tot 25 jaar het belang van smart mobility in combinatie met duurzaamheid laten inzien, om zo meer jongvolwassenen aan te zetten om klant te worden en te blijven bij de ANWB?"
Het proces
Onderzoek
Uit onze desk- en fieldresearch bleek dat de marketingstrategie die de ANWB inzet te weinig gericht op jongvolwassen, hierdoor is de ANWB - zowel fysiek als online - slecht zichtbaar bij de doelgroep.
Door gebruik te maken van onder andere interviews, empathy maps, persona's doelgroep kwamen wij tot de conclusie dat de doelgroep behoefte had aan veiligheid, flexibiliteit en comfort op het gebied van mobiliteit.
Inleven in de gebruiker
Dit is de beschrijving van je project. Voeg een korte samenvatting toe. Dit helpt bezoekers de context en achtergrond van het project te begrijpen, of je nu met tekst, beeld, video of een ander medium werkt. Maak vervolgens gebruik van het onderdeel Media om je project te delen!
Ideeën genereren
Door diverse brainstorm technieken te vergelijken en toe te passen hebben we zoveel mogelijk oplossingen bedacht, in lijn met onze design principes en guidelines voor onze probleemstelling.
Mijn bijdrage aan het project
Deskresresearch
Ik heb onderzoek gedaan naar onder andere de trends binnen Smart Mobility, gedrag van verschillende sub-doelgroepen en data geanalyseerd over duurzaamheid.
Interviews
Gedurende dit project heb ik diverse interviews afgenomen bij de doelgroep om de dieper liggende oorzaken van het probleem te ontdekken.
Creatieve technieken
Ik heb actief gezocht naar verschillende brainstorm technieken en deze vergeleken. Met mijn team heb ik zo divers mogelijke technieken gebruikt, zoals 'Brainwriting', 'Morphological Chart' en 'Brainstorm voor alle zintuigen'.
Schetsen
Door gebruik te maken van de 'Crazy 8' brainstorm methode heb ik in korte tijd diverse schetsen gemaakt. Ook heb ik voor de conceptpresentaties drie verschillende concepten gevisualiseerd in een storyboard.
Onderzoeksresulaten omzetten naar inzichten
De resultaten uit de desk- en fieldresearch heb ik omgezet in inzichten door middel van onder andere Job Stories, User Stories en Inzicht Cards.
Inleven in de gebruiker
Ik heb ervoor gezorgd dat wij een goed beeld hadden van de eindgebruiker door onder andere beroepsproducten zoals een persona, een customer journey en een stakeholdersmap te maken. Ook heb ik meerdere Schwartz-waarden testen afgenomen bij de doelgroep.