top of page
Schermafbeelding 2021-04-23 om 11.37.15.

Smart Mobility en Duurzaamheid voor de ANWB

Door middel van Smart Mobility en duurzaamheid jongeren lid laten worden bij de ANWB

De ANWB gaf de opdracht om 

te bedenken hoe de ANWB op het gebied van (slimme) mobiliteit meer kan betekenen voor consumenten tussen de 18 en 25 jaar oud.

  • Opdrachtgever: ANWB

  • Tijdsbestek: 3 maanden (februari 2021 - heden)

  • Teamvorm

  • Rol in team: Planner, ontwerpproces overzichtelijk houden, toeleverancier technieken en methoden

Smart Mobility en Duurzaamheid voor de ANWB: Projecten

"Hoe kan de ANWB de behoedzame soloreiziger uit de leeftijdscategorie 18 tot 25 jaar het belang van smart mobility in combinatie met duurzaamheid laten inzien, om zo meer jongvolwassenen aan te zetten om klant te worden en te blijven bij de ANWB?"

Smart Mobility en Duurzaamheid voor de ANWB: Citaat

Het proces

Onderzoek

Uit onze desk- en fieldresearch bleek dat de marketingstrategie die de ANWB inzet te weinig gericht op jongvolwassen, hierdoor is de ANWB - zowel fysiek als online - slecht zichtbaar bij de doelgroep.
Door gebruik te maken van onder andere interviews, empathy maps, persona's doelgroep kwamen wij tot de conclusie dat de doelgroep behoefte had aan veiligheid, flexibiliteit en comfort op het gebied van mobiliteit.

2A%20DC6%20Team%203%20-%20Jongeren%20en%20Mobiliteit_%20SEGMENTEN_edited.jpg

Inleven in de gebruiker

Dit is de beschrijving van je project. Voeg een korte samenvatting toe. Dit helpt bezoekers de context en achtergrond van het project te begrijpen, of je nu met tekst, beeld, video of een ander medium werkt. Maak vervolgens gebruik van het onderdeel Media om je project te delen!

2A DC6 Team 3 - Iris Customer journey 21

Ideeën genereren

Door diverse brainstorm technieken te vergelijken en toe te passen hebben we zoveel mogelijk oplossingen bedacht, in lijn met onze design principes en guidelines voor onze probleemstelling.

2A DC6 Team 3 - Brainstorm Iris 29-03-20
Smart Mobility en Duurzaamheid voor de ANWB: Projecten

Mijn bijdrage aan het project

Deskresresearch

Ik heb onderzoek gedaan naar onder andere de trends binnen Smart Mobility, gedrag van verschillende sub-doelgroepen en data geanalyseerd over duurzaamheid.

Interviews

Gedurende dit project heb ik diverse interviews afgenomen bij de doelgroep om de dieper liggende oorzaken van het probleem te ontdekken.

Creatieve technieken

Ik heb actief gezocht naar verschillende brainstorm technieken en deze vergeleken. Met mijn team heb ik zo divers mogelijke technieken gebruikt, zoals 'Brainwriting', 'Morphological Chart' en 'Brainstorm voor alle zintuigen'.

Schetsen

Door gebruik te maken van de 'Crazy 8' brainstorm methode heb ik in korte tijd diverse schetsen gemaakt. Ook heb ik voor de conceptpresentaties drie verschillende concepten gevisualiseerd in een storyboard.

Onderzoeksresulaten omzetten naar inzichten

De resultaten uit de desk- en fieldresearch heb ik omgezet in inzichten door middel van onder andere Job Stories, User Stories en Inzicht Cards.

Inleven in de gebruiker

Ik heb ervoor gezorgd dat wij een goed beeld hadden van de eindgebruiker door onder andere beroepsproducten zoals een persona, een customer journey en een stakeholdersmap te maken. Ook heb ik meerdere Schwartz-waarden testen afgenomen bij de doelgroep.

Smart Mobility en Duurzaamheid voor de ANWB: Infographics

Ontwerpproceskaart(en)

Smart Mobility en Duurzaamheid voor de ANWB: Tekst
Smart Mobility en Duurzaamheid voor de ANWB: Pro Gallery

Resultaat

Het ontwerpproces resulteerde in drie concepten die voldeden aan waar onze doelgroep behoefte aan bleek te hebben: veiligheid, flexibiliteit en comfort. Deze drie concepten hebben wij middels een video gepresenteerd aan de ANWB.

Videopresentatie team Vluchtstrook

Smart Mobility en Duurzaamheid voor de ANWB: Projecten
bottom of page