top of page

Meewerk stage bij B-creative

September 2021 - februari 2022

Gedurende een half jaar heb ik bij B-creative agency kunnen zien hoe het in het werkveld er aan toe gaat en de gelegenheid gekregen om actief te mee te werken aan verschillende opdrachten. Van gebruikersonderzoek op een middelbare school tot creatieve sessie's begeleiden voor groepen.

Op deze pagina kun je een beeld krijgen van mijn ontwikkeling als CMD"er gedurende mijn tijd als stagiaire.

9fab5a8d-ca79-40e0-8f6e-d6ae9daddb35.JPG

Proces vastleggen...

wanneer alles door elkaar heen loopt.
Of lijkt het maar zo?

Tijdens mijn stage leerde ik hoe het was om aan meerdere projecten tegelijk te werken waarbij elke opdracht een ander doel had. Ook moest ik rekening houden met verschillende contexten, doelgroepen en belangen. Dit zorgde voor een afwisselende stageperiode waarbij ik mij op verschillende vlakken heb kunnen ontwikkelen.

Bijvoorbeeld op visueel gebied, als onderzoeker en sessie begeleider. Wat mij hielp om orde te scheppen in de wirwar van projecten en snel te kunnen schakelen tussen deze verschillende activiteiten hield ik een Miro board bij voor elk project.

UX research voor RL/VVC

Het verbeteren van de schoolwebsite

Met behulp van kwantitatief veldonderzoek, interviews, cardsorting, wireframe schetsen en onderzoeksresultaten evalueren hebben mijn stagebegeleider Afina en ik een vernieuwde website ontworpen met als doel om nieuwe leerlingen en nieuw personeel te werven.

Wat mij het meest enthousiasmeerde bij dit project was het directe contact met beide doelgroepen, de docenten en de leerlingen. Actief onderzoeken en creatieve technieken toepassen om de vraag 'wat wil ik weten?' te beantwoorden.

Inleven in de gebruiker

opdrachtgever.png

Ideeën genereren

Resultaten evalueren en presenteren 

presenteren.png

Vaardigheden opdoen

Voor diverse opdrachtgevers. Met de nodige feedback.

Van het bouwen van wireframes...

wireframe schetsen made in holland versie 2.png

Naar eindresultaten!

Via meerdere iteraties en omwegen.

bottom of page