top of page
Zonnebloemen.jpeg

Ik ben Iris

Onlangs ben ik afgestudeerd met een 10 aan de opleiding Communicatie en Multimedia Design. Nu ben ik op zoek naar een baan of traineeship als UX designer en/of researcher..

Binnen mijn opleiding sprak de combinatie van onderzoek naar de doelgroep en het ontwerpen voor specifieke wants & needs mij het meeste. Met mijn kennis over psychologie besteed ik graag extra aandacht  aan gedrag en ethiek rondom de doelgroep.
 

Ik houd van uitdaging om de wensen en behoeften van de doelgroep om te zetten naar een product of dienst dat daadwerkelijk waarde geeft aan de gebruiker. Vanwege mijn zorgzame karakter wil ik mij dan ook graag bezig houden met sociaal/maatschappelijke ontwerpopgaven. 

Wat zoek ik?

Ik ben op zoek naar een plek waar ik meer ervaring op kan doen als UX-designer op het gebied van sociaalmaatschappelijke vraagstukken gerelateerd aan bijvoorbeel duurzaamheid voeding / gezondheid. Als UX-designer  wil ik verder groeien in mijn visuele vaardigheden, prototyping en testen. Verder wil ik mijn krachten van onderzoeken, kennis van menselijk gedrag en interesse in ethiek gebruiken bij de aanpak van de ontwerpopgave. Dit alles om mijn te ontwikkelen als UX-designer en de wereld een stukje beter te maken door samen te werken met collega's  en de doelgroep.

Ik ben een ontwerper die...

onderbouwt.

Tijdens het ontwerpproces doe ik actief onderzoek en gebruik ik deze resultaten voor mijn ontwerpbeslissingen. Met een plan van aanpak ga ik georganiseerd te werk en maak de onderzoeksresultaten ook zo inzichtelijk mogelijk voor mijn teamleden, de opdrachtgever en de andere belanghebbenden van het project. en graag een zo goed mogelijk resultaat wil behalen. 

Mijn motivatie

Verandering en afwisseling helpen mij om gemotiveerd te blijven, het beste uit mijzelf te halen en vanuit nieuwe perspectieven te kunnen kijken. Dit doe ik door middel van onder andere Insight Walls of Affinity diagrams.

Mijn aanpak

Ik ben groot fan van overzichtelijk en gestructureerd samenwerken in het programma Miro. Met behulp van vooronderzoek naar passende methodes kan ik een zo goed mogelijk eindproduct neerzetten waarbij ik rekening houd met al mijn inzichten. 

Mensenmens

Ik ben een zorgzaam persoon die graag andere mensen helpt en het iedereen zoveel mogelijk naar zijn of haar zin probeert te maken door middel van mijn enthousiasme.

Mede daarom ligt mijn voorkeur bij maatschappelijke opgaven zodat ik waarde kan toevoegen voor de doelgroep en hier zelf voldoening uit kan halen

OVER MIJ: Lijst
IMG_1289_edited.jpg

Enneh.. waarom dan die minor psychologie?

De universitaire minor Psychologie heb ik gevolgd in Stuttgart, Duitsland. In deze minor leerde ik onder over menselijk gedrag en hoe dit, mede door invloeden van buitenaf, tot stand komt. 

 

De minor volgde ik vol passie omdat ik op deze manier over verschillende gedragspatronen leerde die van toepassing kunnen zijn in het werk als UX-designer. De kennis die ik hier heb opgedaan heb ik ingezet bij mijn afstudeerproject over betrokkenheid van wijkbewoners bij het thema biodiversiteit. Je kunt meer lezen over dit project op de Projecten pagina. 

bottom of page